Wij helpen uw vastgoed te verduurzamen

Enven is een onderscheidend adviesbureau en gecertificeerd voor het leveren en registeren van energielabels en verduurzamingsadviezen. Onze opdrachtgevers zijn vastgoedeigenaren en beheerders, projectontwikkelaars, woningbouwcorporaties, makelaars en particulieren.

Onze diensten

Energielabels voor woningen en bedrijfspanden

Energielabels zijn verplicht bij de verhuur of verkoop van vastgoedobjecten. Verschillende eisen gelden voor bijvoorbeeld kantoorpanden, en in de toekomst zullen deze eisen ook van toepassing zijn op verhuurde woningen. Het energielabel van een object wordt bepaald aan de hand van een grondige evaluatie van de isolatie en de benodigde installaties voor verwarming, koeling, ventilatie en warm water. Deze gegevens worden uitgedrukt als de maximale energiebehoefte in kilowattuur (kWh) per vierkante meter gebruiksoppervlak per jaar en worden gepresenteerd in een overzichtelijk rapport.

Enven energielabel
energielabelmanagement

Energielabelmanagement

Met ons ‘Energielabelmanagement’ behoudt u voortdurend inzicht in de status van de energielabels in uw vastgoedportfolio. Indien gewenst kunnen we de volledige verantwoordelijkheid op ons nemen voor het up-to-date houden van uw portfolio, zodat u te allen tijde voldoet aan de geldende wet- en regelgeving.

Website:
energielabelmanagement.nl

WWS-huurstroomoptimalisatie

Daarnaast heeft u de mogelijkheid om te berekenen welke impact een verandering in het energielabel heeft op de huurstroom van uw vastgoedportfolio. Op basis van uw rendementsvereisten kunt u eenvoudig bepalen welke investeringen nodig zijn om het gewenste energielabel te bereiken.

WWS-Huurstroomoptimalisatie
BENG-berekeningen

BENG-berekeningen

Sinds 1 januari 2021 moeten vergunningaanvragen voor nieuwbouw voldoen aan de eisen voor Bijna Energieneutrale Gebouwen (BENG). Het doel van BENG is het stimuleren van energie-efficiënte en milieuvriendelijke nieuwbouwprojecten met als kern het verminderen van de CO2-uitstoot van nieuwe gebouwen. Het is nooit te vroeg om advies in te winnen, maar soms wel te laat. Om zeker te stellen dat een project aan de BENG-normen voldoet, is het van essentieel belang om al tijdens de ontwerpfase hierop te anticiperen. De specialisten van Enven zijn ervaren in het adviseren van architecten en projectontwikkelaars over de duurzaamheid van een pand, zowel voor, tijdens als na de bouwfase.

Verduurzamingsadviezen met labelgarantie

Eigenaren en beheerders zoeken regelmatig naar manieren om hun vastgoed te verduurzamen. Enven heeft een methode ontwikkeld om de uitgangspunten van het energielabel om te zetten in concrete verduurzamingsmaatregelen. Na een bezoek aan het object vertellen wij u precies welke stappen nodig zijn om het gewenste energielabel te behalen. Na de verduurzaming registreren wij voor u het nieuwe energielabel.

Enven gecertificeerd adviesbureau
Woningwaarderingrapporten

Woningwaarderingrapporten en verbeteradviezen

Wij helpen eigenaren de waarde van hun vastgoedportfolio te verhogen door actief te sturen op het aantal punten in het WWS-stelsel. Na inspectie beoordelen we het potentieel van een object en het effect op de verhuurwaarde. NEN 2580-rapportages geven exacte metingen van gebouwen of ruimtes volgens de NEN 2580-norm. Naast dit rapport ontvangt u van ons ook gedetailleerde plattegronden van het object. Een NEN 2580-rapport kan worden ingezet bij vastgoedtransacties, bouwvergunningen of huurcontracten om de exacte afmetingen van een gebouw of ruimte vast te stellen en kan helpen bij discussies over aankoop- of verhuurprijzen.

Starten met het verduurzamen
van je vastgoedportfolio?