6 april 2022 | Duurzaamheid

Hoe maak ik mijn woning energieneutraal?

Ze hadden gehoord over Nul-op-de-meter woning en wilden er meer over weten nu ze aan het zoeken waren naar een eengezinskoopwoning. Wat houdt dat nu precies in? Enven kon ze uitleggen dat als op jaarbasis je energieverbruik gelijk is aan de hoeveelheid energie die het huis opwekt, er gesproken wordt over een energieneutraal of nul-op-de-meter huis. Dit kan je bereiken door slim gebruik te maken van energiebesparende en energieopwekkende zaken.

Ga je voor een nieuwbouwwoning, dan zie je veelal uitmuntende isolatie van de woning, vaak al zonnepanelen op het dak, steeds vaker een warmtepomp in plaats van een c.v. ketel etc.
Wil je liever een bestaande woning kopen, dan zal een inspectie moeten uitwijzen wat de huidige toestand van de woning is en wat nodig is om de woning te verduurzamen.

Enkele maanden later meldden zij zich opnieuw.
Ze hadden hun oog laten vallen op een rijtjeshuis uit 1963 en of Enven een inspectie zou kunnen komen doen. Dit huis direct volledig energieneutraal maken bleek voor hun portemonnee een te grote aanslag. Samen met de adviseur is een 10-jarenplan opgesteld om dit uiteindelijk wel te bereiken.
Ze zijn gestart met isolatie van dak, muren en vloer en het laten plaatsen van HR+++ glas door het hele huis. Zo is het energieverbruik enorm afgenomen. Hun volgende stap zal zijn het laten plaatsen van zonnepanelen om zo zelf energie op te wekken waardoor ze steeds meer richting energieneutraal gaan.

Heb jij nog een energielabel voor uw woning? 

Energielabel aanvragen

Vergelijkbare blogs