20 oktober 2023 | Duurzaamheid

Verduurzamen bedrijfspand

Het bedrijf was sinds enkele jaren gevestigd in een ander pand, een pand uit de jaren ‘70 was aangekocht. Bij de koop  is een energielabel F overhandigd.
De directeur van het bedrijf gaf in 2019 aan interesse te hebben in het verduurzamen van het pand dit mede ingegeven door de verplichting vanuit de overheid om als kantoorgebouw in 2023 minimaal een energielabel C te kunnen laten zien. Overigens was hij zelf ook van mening dat het bedrijf een bijdrage moest leveren aan de verduurzaming en hij had hier wel enige investering voor over. De Enven-adviseur is aan de slag gegaan om een maatwerkadvies te kunnen geven.

Lees meer over waarom een energielabel verplicht is voor bedrijfspanden

Tot grote verrassing van de directeur stonden er naast te verwachte maatregelen als vervanging van het enkelglas door isolerend glas en het plaatsen van zonnepanelen op het platte dak er ook enkele voor hem onbekende maatregelen in het Enven-advies.
Zo werd geadviseerd om aan de zonzijde van het pand zonwerende folie aan te brengen op de ramen waardoor tijdens warme zomerdagen de binnentemperatuur veel minder zou stijgen en energiekosten voor aircogebruik flink minder zouden zijn.
De aanwezige, oude TL verlichting vervangen door ledverlichting en het beter inregelen van de thermostaten van de c.v. radiatoren was iets waar nooit bij was stil gestaan.
In het maatwerkadvies stonden ook de mogelijkheden tot het gebruik maken van financiële en fiscale regelingen uitgelegd iets waar de directeur erg blij mee was.

Eind 2020 laat het bedrijf weten de adviezen te hebben opgevolgd waarmee het label C is veilig gesteld.

Bent u benieuwd naar de verduurzamingsmaatregelen die voor uw bedrijfspand interessant zijn?

Vraag dan vrijblijvend een verduurzamingsadvies aan.

Verduurzamingsadvies aanvragen

Vergelijkbare blogs