3 juni 2022 | Duurzaamheid

Welke voordelen brengt het verduurzamen van je huis mee?

Het verduurzamen van je huis is iets waar je als eigenaar vroeg of laat mee in aanraking zal komen. Door de overheid wordt er gestuurd richting het verminderen van het gebruik van fossiele brandstoffen en de beperking van CO2-uitstoot. Om dit te stimuleren heeft de overheid forse regelingen, zoals subsidies, beschikbaar gesteld. Deze regelingen maken het verduurzamen van je huis financieel aantrekkelijker. In deze blog vertellen we je over de voordelen van het verduurzamen van je huis

Verduurzaming van je huis zorgt voor waardevermeerdering van je woning en besparing op je energierekening. Verduurzaming is een thema wat steeds vaker ter sprake komt. Het verduurzamen van je woning kan zorgen voor een grote vermindering in het verbruik van fossiele brandstoffen. Daarnaast zorgt het voor een beperking van de CO2 uitstoot. Naast dat het beter is voor het milieu, bespaar je ook geld op de energierekening en de eventuele opbrengst van zonnepalen.

 Voordeel 1: Waardestijging van je huis

Het nemen van verduurzamingsmaatregelen zorgt voor een waardevermeerdering van je huis. Een huis met goede dakisolatie, spouwmuurisolatie en ramen met HR glas of drie laags glas komen al snel in aanmerking voor een groen energielabel. . De verschillende energielabels geven aan hoe energiezuinig een huis is. De groene energielabels zijn label A, B en C, waarbij A het groenste energielabel is. Een huis met een hoger energielabel levert meer geld op bij de verkoop dan een huis met bijvoorbeeld energielabel F.

Ben je benieuwd voor welk energielabel jouw huis in aanmerking komt? Vraag dan een energielabel aan bij één van onze EnergiePrestatie adviseurs.

Energielabel aanvragen

Voordeel 2: Bespaar geld op je energierekening

Een huis met een groener energielabel is energiezuiniger. Dit zorgt voor een besparing op de energierekening. Hierdoor is het aantrekkelijk om je energielabel te verbeteren. Een energiezuinig huis is goed geïsoleerd, hierdoor gaat er geen warmte verloren door de buitenmuren, vloer of het dak. Dit zorgt ervoor dat er minder gestookt hoeft te worden. Hierdoor zijn de stookkosten lager. Daarnaast kan het installeren van energiezuinige installaties voor verwarming van de woning helpen bij energiebesparing. Doordat installaties zoals een warmtepomp minder energie verbruiken om je huis te verwarmen, zorgen ze voor een vermindering in het energieverbruik. Dit zorgt voor besparing op de energierekening.

Subsidie helpt jou bij het verduurzamen van je huis

Om het verduurzamen van je huis aantrekkelijker te maken heeft de overheid verschillende subsidieregelingen opgezet. Er is een landelijke subsidie voor isolatie van je huis voor huiseigenaren, de ISDE-subsidie. Dakisolatie, spouwmuurisolatie, muurisolatie met een voorzetwand of tegen de buitenkant, vloerisolatie en HR++ of triple glas zijn mogelijk te instaleren met deze subsidie. Dit zorgt ervoor dat deze verduurzamingen van je huis ongeveer 30 procent goedkoper worden. De subsidie kan aangevraagd worden als je twee of meer verduurzamingsmaatregelen neemt. Dit kunnen twee isolatie maatregelen zijn of één isolatie maatregel en bijvoorbeeld de installatie van een warmtepomp of zonneboiler. De subsidie kan aangevraagd worden bij de Rijksdienst voor ondernemend Nederland (RVO).

Ben je benieuwd hoe de energielasten van jouw huis zo laag mogelijk kunnen worden? Een verduurzamingsadvies kan hier inzichten in bieden. Een verduurzamingsspecialist komt dan bij je thuis langs en meet het verbruik van jouw woning. Op basis hiervan krijg je inzicht in de meest rendabele oplossingen die je kunt doorvoeren om je huis te verduurzamen en een beter energielabel te krijgen.

Verduurzamingsadvies aanvragen

Vergelijkbare blogs