30 juni 2022 | Energielabels

Energiezuiniger leven door je energielabel te verbeteren

Plannen om je huis te verkopen? Dan is het tegenwoordig noodzakelijk om over een energielabel te beschikken. Dit geeft (potentiële) kopers duidelijk inzicht in hoe energiezuinig een woning is. Hoe zuiniger een huis is, hoe aantrekkelijker het wordt voor de koper. Energiezuinig leven is erg belangrijk. Het draagt bij aan de gezondheid, aan je portemonnee en je verbetert daarmee je energielabel. Wat kun je doen om je energielabel te verbeteren? In dit artikel kom je daar meer over te weten.

Verschillende maatregelen

Tegenwoordig moet iedere huiseigenaar bij de verkoop van een huis een energielabel hebben. Doe je dit niet, dan is dit strafbaar. Dat wil niemand. Zo’n energielabel geeft potentiële koper inzicht in hoe energiezuinig of -onzuinig een huis is. Dit label gaat van klasse A (heel zuinig) tot en met klasse G (zeer onzuinig). Hoe zuiniger je huis, hoe hoger het energielabel. Een energiezuinig huis heeft bijvoorbeeld goede isolatie, zonnepanelen en een duurzame verwarming.

Het verbeteren van de isolatie

Dit is een goede start om in een hogere energieklasse te komen. Je bespaart hierdoor flink op de energiekosten en je huis wordt een stuk energiezuiniger. In het huis zijn er verschillende plekken waar de isolatie verbeterd kan worden. Denk hierbij aan de vloer, muur of het dak. Genoeg opties dus.

Warmtepomp

In Nederland wordt er nog erg veel gebruik gemaakt van de CV-ketel. Bij het gebruik van zo’n ketel ben je afhankelijk van gas en het is een feit dat we in de toekomst van gas af willen. Een betere optie voor het verwarmen van je huis is een warmtepomp. Tegenwoordig zijn er veel verschillende warmtepompen verkrijgbaar. Keuze genoeg.

Zonnepanelen

Zonnepanelen zijn een erg goede investering. Je wekt hiermee zelf groene energie op en het is goed voor het milieu. Regelmatig wordt er na het investeren in andere energiebesparende maatregelen gekozen voor zonnepanelen. Waarom? Ze zijn erg interessant op lange termijn omdat ze een levensduur hebben van gemiddeld 25 jaar.

Energiezuinig leven; leuk en makkelijk

Energiezuinig leven is belangrijk maar ook eigenlijk best leuk. Het geeft namelijk een erg goed gevoel dat je energierekening steeds lager wordt en je ook nog eens jouw steentje bijdraagt aan het milieu en de toekomst.

Wil je meer weten over energiezuinig leven en het verbeteren van jouw energielabel? Neem vrijblijvend contact met ons op!

Vergelijkbare blogs