6 april 2023 | Nieuws & Trends

Enven en Vastgoeddatateam: minder bezoeken, meer efficiëntie

Nieuw partnership combineert NEN 2580-meetrapporten en energielabels om onnodige bezoeken en reisbewegingen te verminderen.

ROTTERDAM, 4 April 2023 – Enven, een specialist in energielabels en verduurzamingsadvies met een jong en energiek team, en Vastgoeddatateam, een initiatief van data-experts en ervaringsdeskundigen uit de vastgoed- en woningcorporatiesector, hebben hun krachten gebundeld om een efficiëntere en effectievere dienstverlening aan te bieden aan woningcorporaties en hun huurders.

Samenwerking voor betere resultaten

Het partnership is ontstaan uit de vaststelling dat beide partijen vaak met dezelfde woningcorporaties samenwerkten, wat leidde tot dubbele bezoeken aan het beheerde vastgoed en de bewoners. Om een oplossing te bieden voor deze onnodige situatie, hebben Enven en Vastgoeddatateam een gezamenlijke werkwijze ontwikkeld. Hierbij worden het opstellen of controleren van een NEN 2580-meetrapport en een Energielabel in één bezoek gecombineerd. Dit opnamebezoek kan tevens worden uitgebreid met een rapport waarin de puntentelling volgens het Woningwaarderingstelsel (WWS) wordt vastgelegd.

Voordelen voor huurders en woningcorporaties

Chris Baars, algemeen directeur van Enven, is enthousiast: “Deze samenwerking met Vastgoeddatateam stelt ons in staat om onze expertise op het gebied van verduurzamingsadvies en energielabels nog effectiever in te zetten voor woningcorporaties en hun huurders. We zijn verheugd om gezamenlijk een efficiëntere aanpak te kunnen bieden en de klantervaring verder te verbeteren.”

Bert Segers, algemeen directeur van Vastgoeddatateam, voegt toe: “Door onze krachten met Enven te bundelen, kunnen we de kwaliteit en nauwkeurigheid van vastgoeddata verhogen en tegelijkertijd onnodige bezoeken en reisbewegingen verminderen. We zijn ervan overtuigd dat deze samenwerking een win-winsituatie creëert voor zowel de woningcorporaties als hun huurders.”

Het succes van deze aanpak is reeds bij verschillende projecten bewezen.

Over Enven

Enven is een jong en energiek adviesbureau binnen de vastgoedbranche. Met bijna vijftig medewerkers die zich richten op klanttevredenheid en duurzaamheid. Deze kernwaarden zijn diep verankerd in het bedrijf. Enven heeft ruime ervaring in verduurzaming en energieadvies en werkt voor een groeiende groep woningcorporaties, bouwers, beheerders, vastgoedontwikkelaars, consumenten, gemeenten en andere zakelijke klanten. Steeds vaker wordt Enven betrokken bij overheidsprogramma’s om te helpen bij de transitie naar een duurzame samenleving. Het bedrijf werkt enkel met gecertificeerde adviseurs en leidt deze op binnen een eigen interne academy.

Vastgoeddatateam is een initiatief van data-experts en ervaringsdeskundigen uit de vastgoed- en woningcorporatiesector. Door het optimaliseren van bestaande vastgoeddata bereiken woningcorporaties steeds meer op het gebied van financiële (meer)waarde, onderhoud en verhuur.

Vergelijkbare blogs