11 augustus 2022 | Over ons

BAR-gemeenten kiezen Enven voor verduurzamingsproject

ROTTERDAM, 11 juli 2022 – De gemeenten Barendrecht en Albrandswaard gaan een samenwerking aan met Enven, landelijk specialist in energielabels en verduurzaming, voor het verduurzamen van 750 woningen.

De gemeenten Barendrecht en Albrandswaard zetten zich in om energiezuinige woningen met een hoog energielabel (A, B of C) te stimuleren. Uit een recente meting is echter gebleken dat 66% van de woningen die gebouwd zijn voor 1974 nog geen definitief energielabel heeft, maar een geschat energielabel. Dit is problematisch; met geschatte energielabels kunnen de gemeenten de grootte van de opgave niet in kaart brengen.

Naar schatting zijn in de helft van de woningen, sinds 1974, een of meerdere isolatiemaatregelen uitgevoerd. Dat betekent dat de woningen duurzamer zijn dan zoals nu geregistreerd staat. Maar toch is er dan nog steeds een lange weg te gaan naar een volledige duurzame woonomgeving.

Enven en de BAR-organisatie gaan voor 100% registratie van energielabels

Enven gaat  inwoners van Barendrecht en Albrandswaard ondersteunen met een actie om 750 woningen van energielabels te voorzien, met als uiteindelijke doel 100% registratie van definitieve energielabels.

Om dit doel te behalen gaan de gemeenten inwoners van eengezins- en meergezinswoningen met een laag geschat energielabel, die al duurzaamheidsmaatregelen hebben uitgevoerd, tegemoet komen met een gratis definitief energielabel. Als er al isolatiemaatregelen zijn doorgevoerd, zal dat label hoger zijn dan E, F of G.

Gratis energielabel en verduurzamingsadvies

De adviseur van Enven komt langs bij de woning en maakt na de opname direct het gratis energielabel op. Woningeigenaren die een hoger energielabel willen, hebben uiteraard de mogelijkheid om een gratis verduurzamingsadvies op te vragen van Enven. Het advies geeft inzicht in maatregelen die getroffen kunnen worden, wat de geschatte kosten zijn, de terugverdientijd en de gevolgen voor de geschatte woningwaarde.

Chris Baars, algemeen directeur Enven, is trots dat Enven door BAR-organisatie is gekozen om de metingen in de woningen en de afgifte van energielabels te verzorgen.: “Het is fantastisch dat de twee gemeenten gekozen hebben voor een partnerschap met Enven. In de afgelopen jaren heeft Enven een sterke reputatie opgebouwd als de ideale partner voor institutionele stakeholders. We hopen dat dit slechts het begin is van een langdurige samenwerking met deze gemeenten.

Zakelijke partner worden van Enven

Enven staat binnen de vastgoedbranche bekend om haar partnerprogramma. Zakelijke partners van Enven profiteren van veel voordelen, zoals snellere service, lagere kosten en de beste voorwaarden binnen de branche. Op 1 juli 2022 is het partnerprogramma uitgebreid met een selfservice partnerportal. Binnen deze onlineomgeving kunnen partners simpel en snel energielabels (laten) aanvragen. In veel gevallen is het plannen van een bezoek door een gecertificeerde adviseur al mogelijk binnen 5 werkdagen.

Gemeenten, taxateurs en/of institutionele vastgoedbeheerders die zich willen aansluiten bij Enven kunnen dat eenvoudig regelen door een bezoek te brengen aan de hiervoor speciaal ingerichte pagina. Hier staat alle informatie over voordelen van een samenwerkingsverband met Enven.

Ook partner worden van Enven? Meld je hieronder aan.

Word partner van Enven

BAR-organisatie

De gemeenten Barendrecht en Albrandswaard werken ambtelijk samen in de BAR-organisatie.  Deze ondersteunt zelfstandige gemeentebesturen van Barendrecht, Albrandswaard en ook Ridderkerk, bij het oplossen van vraagstukken op het gebied van woon- en leefomgeving. Het betreft een groot gebied met bij elkaar 125.000 inwoners en veel unieke uitdagingen. 

Enven is een onderscheidend adviesbureau binnen de vastgoedbranche, met ruime ervaring in verduurzaming en energieadvies. In de afgelopen jaren is Enven uitgegroeid tot landelijk specialist voor zowel particulieren als institutionele klanten, zoals bijvoorbeeld gemeenten,  vastgoedbeheerders en bouwbedrijven. Enven werkt enkel met gecertificeerde adviseurs en leidt deze op binnen een eigen interne academy.

Vergelijkbare blogs

Met ons meegroeien

Met ons meegroeien

Verschillende interne EP (EnergiePrestatie) trainingen en de focus op kennis en ambitie dragen bij aan een snelle groei van Enven.

Lees meer