31 maart 2022 | Over ons

Bij ons werken

Wij vinden betrokkenheid van onze medewerkers belangrijk. Betrokkenheid maakt dat mensen zich echt onderdeel voelen van het bedrijf, dat het wij-gevoel er is. Zo streven wij naar een werkomgeving die maakt dat de relatie werkgever – werknemer als vanzelfsprekend een langdurende relatie wordt.

Verder vinden wij het belangrijk dat medewerkers op de hoogte blijven van alles dat er speelt. Tijdens regelmatige overlegmomenten wordt gestimuleerd om kennis en ervaringen te delen met elkaar. Door het intensief delen met elkaar blijft het ook beter mogelijk daar waar nodig activiteiten bij te sturen en zo maatwerk te blijven leveren, de klant de kwaliteit te geven waar deze om vraagt.

Voor ons is verdere ontwikkeling van de medewerkers belangrijk. Het mes snijdt aan twee kanten: de medewerker krijgt de kans zich verder te verdiepen in de materie en de klant kan zo optimaal bediend blijven worden. Op de hoogte blijven door training en/of opleiding maakt derhalve onderdeel uit van het sociaal beleid van ENVEN. 

Is dit een manier van werken waar jij jezelf tussen ziet zitten?

Bekijk vacatures

Vergelijkbare blogs

Met ons meegroeien

Met ons meegroeien

Verschillende interne EP (EnergiePrestatie) trainingen en de focus op kennis en ambitie dragen bij aan een snelle groei van Enven.

Lees meer