10 juli 2022 | Over ons

Enven lanceert partnerportal voor aanvragen energielabel

ROTTERDAM, 10 juni 2022 – Enven, toonaangevend specialist in energielabels en verduurzaming, lanceert een onlineomgeving speciaal voor haar zakelijke partners. Via het platform kunnen makelaars en andere vastgoedondernemers gemakkelijk een energielabel aanvragen of laten aanvragen door hun klanten, en inzicht krijgen in de status van lopende opdrachten.

Stormloop op energielabels

De vastgoedbranche staat voor een enorme uitdaging. Woningcorporaties en particuliere verhuurders mogen wellicht vanaf het jaar 2030 geen woningen meer verhuren met een energielabel E, F, of G. Voor zakelijke kantoorpanden is de eis strenger en is het energielabel C al vanaf 1 januari 2023 verplicht. De verwachte stormloop op energielabels leidt tot grote problemen, zoals oplopende wachttijden en stijgende kosten. Helaas is het op dit moment vrijwel onmogelijk om snel en eenvoudig een energielabel aan te vragen. Vaak bedraagt de wachttijd voor een bezoek bijna 2 weken.

Enven portal: Snelle service voor zakelijke partners

Om makelaars, taxateurs en/of vastgoedbeheerders hierin te ondersteunen introduceert Enven op 1 juli 2022 een selfservice omgeving waarbinnen zakelijke partners simpel en snel een energielabel kunnen (laten) aanvragen. Via de zakelijke portal van Enven is in veel gevallen het plannen van een bezoek door een gecertificeerde adviseur al mogelijk binnen 5 werkdagen. Door deze snelle service is het voor makelaars mogelijk om eerder te adverteren met de woning omdat ze veel sneller de verplichte energielabel bemachtigen. 

Zakelijke partners van Enven hebben binnen de onlineomgeving ook de mogelijkheid om geoptimaliseerde landingspagina’s te maken waarop hun eigen klanten een energielabel kunnen aanvragen. 

Jasper van Vliet is als directeur IT & proces bij Enven vanaf het begin nauw betrokken geweest bij het ontwikkelen van de zakelijke portal: “Vanuit de kernwaarde ‘Wij verbeteren continu!’ geloven we in het zo makkelijk mogelijk inrichten van processen voor onze partners en klanten. Selfservice is een begrip wat wij binnen Enven omarmen omdat de klant sneller geholpen wordt. Dit geldt voor zowel onze zakelijke partners als de eindklanten van onze partners. Echter daar waar behoefte is aan menselijk contact staat onze service desk altijd klaar voor partner en klant.”

Lead vergoeding of klantkorting?

Enven speelt graag een faciliterende rol in de energietransitie en denkt constructief mee met de branche. Een voorbeeld hiervan is het ontwikkelen USP’s waarmee zakelijke partners hun eigen propositie kunnen versterken. Zo levert Enven naast het automatiseren van het aanvraagproces voor energielabels ook voordeel voor haar partners in de vorm van een lead vergoeding. Van Vliet: ”Het is aan de makelaars zelf hoe deze in te zetten. Zij kunnen ervoor kiezen deze vergoeding zelf uitgekeerd te krijgen, of te verrekenen naar de klant in de vorm van een klantkorting. Op deze manier kan de partner een meerwaarde aan zijn of haar proces toevoegen.” Via het platform krijgen partners inzicht in de status van aangeleverde opdrachten en eventuele vergoedingen en/of kortingen die zijn doorgerekend.

Aanmelden bij de Enven portal

Makelaars, taxateurs en/of vastgoedbeheerders die zich willen aansluiten bij Enven kunnen dat eenvoudig regelen door een bezoek te brengen aan de hiervoor speciaal ingerichte pagina. Hier staat alle informatie over voordelen van een samenwerkingsverband met Enven.

Bekijk de voordelen van een zakelijk partnerschap met Enven en meld je aan 

Word partner van Enven 

Over Enven

Enven is een onderscheidend adviesbureau binnen de vastgoedbranche, met ruime ervaring in verduurzaming en energieadvies. In de afgelopen jaren is Enven uitgegroeid tot landelijk specialist voor zowel particulieren als institutionele klanten, zoals bijvoorbeeld gemeenten,  vastgoedbeheerders en bouwbedrijven. Enven werkt enkel met gecertificeerde adviseurs en leidt deze op binnen een eigen interne academy.

Vergelijkbare blogs

Met ons meegroeien

Met ons meegroeien

Verschillende interne EP (EnergiePrestatie) trainingen en de focus op kennis en ambitie dragen bij aan een snelle groei van Enven.

Lees meer