20 oktober 2023 | Over ons

GETEC en Enven verduurzamen de Nederlandse vastgoedsector

MAAGDENBURG / ROTTERDAM, 24 mei 2022 – De toonaangevende Europese energie dienstverlener GETEC en het Nederlandse energieadviesbureau Enven zijn een duurzame samenwerking aangegaan voor de Nederlandse markt. De nieuw opgerichte joint venture Enven Green Energy gaat duurzame energieoplossingen bieden aan gemeenten, vastgoedbedrijven en vastgoedbeheerders door heel Nederland.

Sterke multidisciplinaire basis

Demografische veranderingen, betaalbare woningen, klimaatneutrale leveringsconcepten, E-mobiliteit en digitalisering zijn slechts enkele van de uitdagingen waar de bouwsector, vastgoedbedrijven, en gemeenten momenteel voor staan. De joint venture van GETEC en Enven zal full-service groene oplossingen voor klanten ontwikkelen, financieren en implementeren. Met het oog daarop bundelen de twee bedrijven hun expertise en middelen waardoor een sterke multidisciplinaire basis ontstaat.

Verduurzaming als gezamenlijke missie

“Enven en GETEC delen absoluut dezelfde missie. Beide bedrijven willen hun gezamenlijke klanten helpen om hun CO2-voetafdruk aanzienlijk te verkleinen en daarmee de waarde van hun portefeuille voor hun aandeelhouders te vergroten, terwijl ze ook nog eens goed doen voor het milieu. Enven is uitgegroeid tot een landelijke specialist voor gemeenten en grote vastgoedbeheerders met ruime ervaring in duurzaamheid en energieadvies. In combinatie met onze zeer innovatieve en duurzame energieoplossingen zullen we nog meer klanten in heel Nederland overtuigen”, aldus Thomas Schoepke, CEO van GETEC Platform Nederland.

“Met Enven Green Energy als uitbestedingspartner kunnen klanten hun energiekosten verlagen, hun CO2-voetafdruk verkleinen en genieten van maximale leveringsbetrouwbaarheid, zodat zij zich kunnen concentreren op hun eigen kernactiviteiten. Om hoogwaardige service te kunnen leveren met een volledige landelijke dekking zal Enven het aantal adviseurs eind dit jaar uitbreiden tot 100. Hiermee leveren we samen met GETEC een positieve bijdrage aan de verduurzaming van Nederland en het actief terugdringen van de CO2-uitstoot”, aldus Alex van der Avoort, mede-eigenaar van Enven.

GETEC en Enven

GETEC is een van Europa’s grootste leveranciers van energiediensten en contracting-specialisten, voor de industrie en de vastgoedsector, met 11.500 centrales in negen landen met een gecombineerd thermisch vermogen van 5,4 Gigawatt en een omzet van ongeveer 1 miljard euro. Enven is een onderscheidend adviesbureau, gecertificeerd voor het leveren en registreren van energielabels, en goed gepositioneerd bij diverse institutionele klanten. Het dienstenpakket van Enven omvat allround energieconcepten rond verwarming, koeling, elektriciteit, maar ook sitenetwerken, CO2-monitoring of e-mobiliteit maar ook sitenetwerken, CO2-monitoring of e-mobiliteit.

Meer informatie over Enven Green Energy is te vinden op: www.envengreenenergy.nl of neem contact op met een van onze adviseurs.

Ik wil contact opnemen

Vergelijkbare blogs

Met ons meegroeien

Met ons meegroeien

Verschillende interne EP (EnergiePrestatie) trainingen en de focus op kennis en ambitie dragen bij aan een snelle groei van Enven.

Lees meer