30 november 2022 | Over ons

Maximaliseer je energiebespaarbudget met advies van Enven

Tegenwoordig is duurzaamheid de belangrijkste factor bij het kopen van een huis. Hoe duurzamer de woning, hoe meer je bespaart op je maandelijkse energielasten. Handig hierbij is het energiebespaarbudget (EBB). Een extra lening van 6% bovenop je hypotheekbedrag waarmee je de woning kan verduurzamen. In dit artikel lees je meer over het energiebespaarbudget en hoe Enven hierbij kan helpen. 

Met het energiebespaarbudget krijg je bij het aanvragen van je hypotheek een totaalbedrag van 106%, waarbij 6% geoormerkt is voor het financieren van energiebesparende maatregelen in je nieuwe woning. Koop je een woning van € 125.000? Dan krijg je dankzij het EBB een bedrag van € 7500 voor verduurzamingsdoeleinden. Let wel op: het maximale bedrag dat je kan lenen is in de meeste gevallen € 9000.

Om tijdens het aanvragen van een hypotheek beroep te doen op het EBB hoef je niet te weten welke verduurzamingsmaatregelen je gaat nemen en hoeveel geld je precies nodig hebt. De intentie al voldoende. Als blijkt dat je niet of niet geheel gebruikmaakt van de 6%? Dan mag je het bedrag gewoon weer aflossen.

Let op. Niet elke geldverstrekker doet mee aan het energiebespaarbudget. Een actueel overzicht van geldverstrekkers die het energiebespaarbudget vind je via de download link op deze pagina.

Verduurzamingsadvies loont

Hoe kom je echter tot een besluit over welke maatregelen dat moeten zijn? Daarvoor is een professioneel verduurzamingsadvies van een gecertifieerde adviseur nodig zoals Enven.

In het verduurzamingsadvies lees je wat de huidige stand van zaken is over de isolatie in de woning. Er wordt hierbij vakkundig gekeken naar de thermische schil, de Cv-installatie en de ventilatievoorzieningen. Ook wordt op basis van het gedane onderzoek een concept energielabel vastgesteld. Vervolgens wordt in het advies gekeken naar de mogelijkheden om te verduurzamen en wat de geschatte verschil is in o.a. stookkosten en CO2-uitstoot. Tot slot worden tips gegeven voor het duurzamer opwekken van energie. Denk hierbij aan het plaatsen zonnepanelen of het installeren van een energiezuinige warmtepomp.

Ben je benieuwd naar hoe zo’n advies eruit ziet? Download een voorbeeld verduurzamingsadvies van Enven.

Korting op energielabels en advies

Klanten van Enven hebben de keuze om direct een energielabel aan te vragen of eerst te beginnen met een verduurzamingsadvies waarin duidelijk wordt aangegeven wat gedaan kan worden om het pand te verduurzamen. Na het doorvoeren van de optimalisaties die uit het verduurzamingsadvies voortkomen kan de energielabel met korting opgevraagd worden.

Met een verduurzamingsadvies van Enven weet je precies welke energiebesparende maatregelen het meeste opleveren en kan je goedgeïnformeerd de nodige beslissingen nemen over het besteden van het energiebespaarbudget.

Leestip: Heb je al een huis, maar ben je toch benieuwd naar financieringsmogelijkheden zoals de ISDE-subsidie? Lees: Welke voordelen brengt het verduurzamen van je huis mee?

Over Enven

Enven is een onderscheidend adviesbureau binnen de vastgoedbranche, met ruime ervaring in verduurzaming en energieadvies. In de afgelopen jaren is Enven uitgegroeid tot landelijk specialist voor zowel particulieren als zakelijke klanten. Enven werkt enkel met gecertificeerde adviseurs en leidt deze op binnen een eigen interne academy.

Vergelijkbare blogs

Met ons meegroeien

Met ons meegroeien

Verschillende interne EP (EnergiePrestatie) trainingen en de focus op kennis en ambitie dragen bij aan een snelle groei van Enven.

Lees meer