9 augustus 2022 | Over ons

NBE kiest Enven voor verduurzamingsadvies en energielabels

ROTTERDAM, 9 augustus 2022 – Nederland Bespaart Energie (NBE) en energieadviesbureau Enven gaan de krachten bundelen om samen Nederland te helpen verduurzamen. De partnerschap leidt tot snellere doorlooptijden en lagere tarieven bij het aanvragen van energielabels en verduurzamingsadvies.

Energielabel verplicht

Sinds 1 januari 2021 zijn de regels omtrent energielabels strenger geworden. Voor particulieren die een woning willen verkopen of verhuren is een energielabel verplicht, en het vaststellen van energielabels kan alleen worden gedaan door een gecertificeerd energieadviseur.

Helaas kampt Nederland met een tekort aan gecertificeerde leveranciers van energielabels en verduurzamingsadvies, terwijl het aantal situaties waarin een definitieve energielabel verplicht is steeds toeneemt. Het nieuws over de recent aangekondigde partnerschap tussen Enven en NBE komt dan ook op een goed moment.

Kansrijke samenwerking

Ton van Ravensteijn, mede-eigenaar van NBE, is positief over de recent aangekondigde samenwerking met Enven: “Wij kijken vol enthousiasme uit naar onze samenwerking. We zien veel kansen en zijn ervan overtuigd dat we elkaar goed kunnen versterken. Het grote voordeel van onze partnerschap met Enven is dat we onze klanten nu nog beter kunnen begeleiden bij het maken van duurzame investeringen en bij het aanvragen van een energielabel.”

Ook Chris Baars, algemeen directeur Enven, is te spreken over de bundeling van krachten tussen de energieadviesbureaus: “Het is fantastisch om een innovatieve speler als NBE te ondersteunen met het helpen verduurzamen van woningen.”

Zonnepanelen

Enven gaat NBE ook ondersteunen op het gebied van zonne-energie. Advies over het plaatsen van zonnepanelen wordt op den duur meegenomen in de adviesrapporten van Enven. Ton van Ravensteijn: “Nederland zit in het midden van één van de grootste stijgingen in energietarieven ooit. Als gevolg daarvan wordt de keuze voor zonnepanelen op het dak voor veel woningeigenaren steeds interessanter. Woningbezitters wekken hun eigen duurzame energie op en besparen maandelijks direct op hun energierekening.”

Over NBE

NBE is een jong en energiek familiebedrijf, met ruim 20 jaar energie-ervaring in huis. Het team van NBE bestaat uit zeven energiespecialisten, die ervaring hebben opgedaan bij zowel de grootste als de kleinere spelers in de energiemarkt. In tegenstelling tot andere marktpartijen, beheert NBE het volledige energieportfolio van haar klanten proactief; NBE adviseert bij het afsluiten van nieuwe energiecontracten, en blijft de energietarieven constant in de gaten houden zodat klanten altijd besparen op hun energiekosten.

Over Enven

Enven is een onderscheidend adviesbureau binnen de vastgoedbranche, met ruime ervaring in verduurzaming en energieadvies. In de afgelopen jaren is Enven uitgegroeid tot landelijk specialist voor zowel particulieren als institutionele klanten, zoals bijvoorbeeld gemeenten,  vastgoedbeheerders en bouwbedrijven. Enven werkt enkel met gecertificeerde adviseurs en leidt deze op binnen een eigen interne academy.

Vergelijkbare blogs

Met ons meegroeien

Met ons meegroeien

Verschillende interne EP (EnergiePrestatie) trainingen en de focus op kennis en ambitie dragen bij aan een snelle groei van Enven.

Lees meer