25 augustus 2022 | Over ons

Subsidieregeling voor maatschappelijk vastgoed (DUMAVA)

Vanaf oktober 2022 gaat de subsidieregeling DUMAVA van start. Zowel eigenaren van maatschappelijk vastgoed als organisaties die zich bezighouden met het verduurzamen van deze panden komen in aanmerking voor een tegemoetkoming in de verduurzamingskosten.

Binnenkort gaat de subsidieregeling duurzaam maatschappelijk vastgoed (DUMAVA) van start. Deze loopt van 3 oktober 2022 tot en met 31 december 2023. In totaal is door de rijksoverheid een pot van € 150 miljoen vrijgemaakt voor de verduurzaming van maatschappelijk vastgoed, zoals zorginstellingen, scholen, rijksmonumenten en overheidsgebouwen. Voor partijen die voldoen aan de voorwaarden is er maximaal € 2,5 miljoen beschikbaar per aanvraag. 

Chris Baars, Algemeen Directeur bij energieadviesbureau ENVEN: “De DUMAVA-subsidieregeling komt precies op het juiste moment. We ontvangen vanuit het veld veel signalen dat beheerders van maatschappelijk vastgoed welwillend zijn, maar niet over de financiële middelen beschikken om hun panden te verduurzamen. Met een succesvolle aanvraag kunnen deze organisaties sneller aan de verplichte energielabels komen.”

Korting op energielabels en verduurzamingsadvies

Vastgoedbeheerders kunnen subsidie aanvragen voor energieadvies, energielabels en/of het treffen van verduurzamingsmaatregelen. Het verkrijgen van subsidie is een flinke stap richting het voldoen aan de wettelijke energieverplichtingen en het voorkomen van boetes. Een succesvolle aanvraag is echter niet gegarandeerd. Organisaties kunnen de kans op honorering van hun aanvraag vergroten door samen te werken met een energieadviesbureau zoals ENVEN.  

Chris Baars: “Bij het aanvragen van subsidies is het belangrijk dat de omvang van de uitdaging zo goed mogelijk in kaart is gebracht. Met een gedetailleerd rapport als onderdeel van de aanvraag is het voor de subsidieverstrekker duidelijk te zien dat het volledige bedrag aan gewenste subsidie ook echt nodig is.” 

ENVEN heeft voor ondernemingen en organisaties zoals beheerders van maatschappelijk vastgoed een partnerprogramma opgesteld. Partners van ENVEN krijgen persoonlijke begeleiding bij het gehele subsidietraject, hebben minder wachttijden bij metingen, en krijgen een scherp tarief voor verduurzamingsadvies.

Ook partner worden?

Beheerders van maatschappelijk vastgoed die zich willen aansluiten bij Enven kunnen dat eenvoudig regelen door een bezoek te brengen aan de hiervoor speciaal ingerichte pagina. Hier staat alle informatie over voordelen van een samenwerkingsverband met Enven.

Word partner van Enven

Over Enven

Enven is een onderscheidend adviesbureau binnen de vastgoedbranche, met ruime ervaring in verduurzaming en energieadvies. In de afgelopen jaren is Enven uitgegroeid tot landelijk specialist voor zowel particulieren als institutionele klanten, zoals bijvoorbeeld gemeenten,  vastgoedbeheerders en bouwbedrijven. Enven werkt enkel met gecertificeerde adviseurs en leidt deze op binnen een eigen interne academy.

Vergelijkbare blogs

Met ons meegroeien

Met ons meegroeien

Verschillende interne EP (EnergiePrestatie) trainingen en de focus op kennis en ambitie dragen bij aan een snelle groei van Enven.

Lees meer